Pressemeddelelse om Trylle Charlie

Charlie tryller på dansk

 

Dansk-amerikanske Søren Petersen fra Hvorslev laver trylleshows om sundhed og miljøet

af Kian Johansen

Accenten er stadig umiskendelig amerikansk, men ordene bliver mere og mere danske, for Søren, der altid er klædt i rødt jakkesæt, når han optræder som Trylle Charlie.

Han tog hurtigt kunstnernavnet “Charlie the magician” – Trylle Charlie, fordi ingen kunne udtale Søren. “Jeg har faktisk tre shows: Om sundhed og et om miljøet, det sidste om at få bedre motivation og selvværd venter jeg med, til jeg har fået bedre styr på det danske.”

Han fortsætter: “Jeg vil gerne give børn en god oplevelse og noget at tænke over, og det kan jeg med mine shows.” Hans trylleshows har kørt både i England og USA og især hans sundhedsshow er populært. Ifølge Trylle Charlie selv er der ikke mange der både tryller og giver børnene et sundt budskab med hjem.

30 år med trylleri

Den 53-årige Trylle Charlie har været tryllekunstner i 30 år og oprindelig er opvokset i Danmark, på Frederiksberg. Da han var fem, flyttede familien til USA, da faderen arbejdede for den danske regering med at sælge danske møbler “over there”.

Han har boet mange forskellige steder, men er nu flyttet til Hvorslev, sammen med sin amerikanske kone.

Som barn boede han i adskillige stater, heraf de fleste i Californien, inden han som 17-årig tog på cykeltur i Europa og endte oplevelsesturen hos mormoderen i Danmark. Hjemme igen i USA fik han uddannelse som rejseagent hos et rejsebureau, hvor han primært sørgede for at booke rejser til flere American football-hold.

Vendt hjem

En kvindelig nabo introducerede ham for 30 år siden til en verden fuld af tryllekunstner, da
hun optrådte frivilligt for børn med muskelsvind.  “Da jeg opdagede at jeg havde det sjovt og at det var vidunderligt at få andre til at grine, så vidste jeg at det skulle blive min levevej,” fortæller Trylle Charlie, der efter en del år i både USA og England og en periode i København nu endelig er vendt hjem igen til Danmark.